Kaliteli Himalaya Tuzu Nasıl olur?

Demir eksikliği olanların bu pembe tuzların kızıl , koyu pembe ve kırmızı olanlarını değil de açık pembe renkli veya toz pembe olanlarını , çok uzun süreli olmamak kaydı ile kontrollü bir şekilde kullanmaları tavsiye edilir. Demir hapı yada başka demir takviyeleri kullananlar mutlaka doktor kontrolünde kullanmaları gerekir.
Ayrıca turuncu ve pembe tuzlar banyo tuzu olarak tüketilebilir. Bu tür renkli tuzların cilt sorunlarında iyileştirici etkisi olduğu gerçektir ama gıdada kontrolsüz kullanılması (sole olarak ve sofra tuzu olarak) tavsiye edilmez...
Himalaya Tuzu Hakkında Doktorlar ve Bilim Adamlarının Görüşleri
Günün birinde bugün kapalı alanlardaki sıcaklık ve nemliliği düzenlediğimiz gibi iyon seviyesini de düzenleme ihtiyacında olacağız. (Dr.Krueger)
Himalaya tuzundaki eksi iyonlar, havanın vitaminleridir. (Dr.E.R.Holiday)
Himalaya Tuzu ile elde edilen eksi iyonlar, çok acı çeken hastaları sakinleştirdi. (Dr.Komblueh)
Doğal Himalaya Tuzundaki eksi iyonlar, yanıkları daha çabuk kurutup daha az yara iziyle daha çabuk iyileştirir. (Dr.Robert McGowan)
Eksi iyonlar, hacmi daha fazla, daha geniş hücre çekirdeği yaparlar ve oksijeni çekmek ve kullanmak için kapasitemizi geliştirirler. (D.R. Gualaterotti... Milan Üniversitesi)
Himalaya Tuzundaki İyonlaştırma, hava yoluyla taşınan alerjilere duyarlı olanları olumlu yönde etkiler. (Dr. Albert. P. Krueger & Dr. Richard F. Smith -Kaliforniya Üniversitesi )
Himalaya Tuzunun Bilinmeyen Mucizeleri
Sole nedir? Nasıl hazırlanır?
Sole, 250 milyon yıl önce iç denizlerin yüksek güneş ışığı ile kuruması sonucu oluşan Himalaya Kristal Tuzunun günlük içme suyumuza katılarak belli bir yoğunlukta çözeltiye dönüşmüş olan karışımına verilen adıdır. Sole bu karışımdan sonra Tuz, Su veya Tuzlu su değil "Sıvı Güneş" ya da "Işık Suyu" diye de bilinen başka bir enerji kaynağıdır. Sole; kapağı metal olmayan cam bir kavanoza koyduğumuz bir miktar kristal tuzun üzerine yaklaşık 1-2 parmak kadar geçecek su ilave edilmesi sonrasında 2-3 saat kapağın ağzı açık şekilde bekletilmesiyle elde edilir ve ağaç, plastik veya porselen kaşık kullanılır.
Tuzlu Su Kürü Nasıl Kullanılır?
Tuzlu su kürü özellikle yemeklerden önce mümkünse yemeklerden yarım saat önce 1 bardak içme suyunuza 1 çay kaşığı ölçeğinde soleyi katıp için (Sabahları kalktığınızda ilk işiniz tuzlu su kürü içmek olsun, bunu alışkanlık haline getirin.) Gün boyu 2-2,5 litre tuzlu su tüketin.
Tuzlu Su Tansiyonu Yükseltmez mi?
Doğal Tuz ve Sole tansiyonu yükseltmez. Tansiyonu yükselten ve doktorlar tarafından yasaklanan tuz sadece rafine edilmiş sofra tuzudur. Sofra tuzu kimyasal olarak bir zehir olduğu gibi vücut içinde agresif bir maddedir. Vücut bu agresif maddeden kurtulmak için hem vücut suyunu hem hücre suyunu kullanır. Fakat kristal tuz su ile birlikte alındığında içindeki 84 mineral diğer hücrelerde olduğu gibi kan ve damar hücrelerinde de proteine dönüşür, hücreyi besler. Kan ve damar hücrelerini beslediğinden dolayı, tansiyonu yükseltmez tam tersine tansiyonu düzenler ve dengede tutar.
Kristal Himalaya Tuzu böbreklere zarar verir mi?
Kristal Himalaya Tuzu vücuda suyla birlikte alındığında diğer hücrelerle birlikte böbrek hücrelerini de besler. Günlük ortalama 2-2,5 litre içme suyunu vücudunuz aldığınız zaman böbrekler vücutta biriken toksinleri ve zehirli maddeleri düzenli olarak vücuttan atarlar. Kristal tuz ve içme suyu ile hücrelerini onararak daha düzenli, daha sağlıklı ve daha dengeli çalışırlar. Yeter ki günlük içme suyu ihtiyacımızı ihmal etmeyelim.
Tuzlu su çözeltisi kilo vermeme yardımcı olur mu?
Yemeklerden yarım saat önce içilen bir bardak tuzlu su ve hemen üstüne alınan bir bardak normal içme suyu; hızla kana karışıp hücrelere ulaşacağından, vücudun açlığa mı susuzluğa mı ihtiyacı olduğunu beyin fark edecektir. Tuzlu suyla alınan mineraller mide hücrelerinde protein ve enerjiye dönüşeceğinden dolayı, fazla yemek yeme olayı ortadan kalkacaktır. Su ve tuz bileşimi vücutta biriken fazla yağlara hızla yönelerek bu yağların yavaş yavaş çözülüp vücuttan atılmalarını sağlar.Bu uygulamaya her gün kesintisiz devam edildiği sürece iki-üç ay gibi kısa bir zamanda, hem yemek yeme dengesi sağlanacak hem de fazla kilolardan kurtulmuş olunacaktır.Bunun için düzenli tuzlu su kullanımı yeterlidir.
Himalaya Tuzu ile tansiyonumu nasıl yenebilirim?
Genel olarak tansiyon rahatsızlığı, vücudun uzun yıllar boyunca susuz bırakılması ve vücutta su kıtlığı sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Yüksek tansiyonu yenmek için tuzlu su kürünü doğru kullanmak gerekir. Bunun için yüksek tansiyonu olanlar her öğünden yarım saat önce bir bardak suya bir çay kaşığı koyarak başlamamalıdırlar.
Doğru uygulama şöyle olmalıdır; iki litrelik suya bir tatlı kaşığı kadar tuzlu su katılmalı ve gün boyunca bu su yavaş yavaş tüketilmelidir. Dört hafta boyunca bu şekilde kullanılmalıdır. Tansiyon hapları altıncı haftadan sonra doktorunuzun da görüşü alınarak yarıya düşürülebilir. Sekizinci haftadan sonra ise tamamen bırakabilecek duruma gelebilirsiniz. Ondan sonra tuzlu su kürü normal kullanılabilir. Bu arada tuzlu su kullanırken tansiyon bazen yükselmiş, bazen düşmüş gözükebilir, endişeye gerek yoktur. Vücut normal değerlerine dönüyor demektir.
Ben şeker hastasıyım. Himalaya tuzunun şeker hastalığına iyi geldiğini duydum ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Yüksek tansiyon, astım, şeker ve aşırı kilolardan kurtulmak için tuzlu su kürü yapmak gereklidir. Tuzlu su sadece hastalıktan kurtulmak için değil aynı zamanda hastalıkları ve erken yaşlanmayı önlemek için kullanılması gerekir. Tuzlu su kürü için ilk önce Sole hazırlamanız gereklidir.
Sabahları kahvaltıdan önce 2 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzlu su, diğer öğünlerde yemeklerden önce 1 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzlu su, kahvaltı ve yemek yerken 1 bardak su 1 çay kaşığı tuzlu su, her yemekten sonra 2-3 saat içinde 1 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzlu su olarak başlayabilirsiniz.
Yukarıdaki tarif başlangıç için minimum düzeydir. Çünkü yıllardır ne su ne tuz alan vücutlarda hızlı bir şekilde su ve tuz yüklemek vücutta şaşkınlıkla karşılanabilir.
1 hafta sonra günlük içme suyunuza her bardağa 1 çay kaşığı tuzlu su katarak günlük 2 ila 2,5 litre arasında su tüketebilirsiniz.
Kristal Tuz Solesi; bir miktar suya bir miktar kristal tuz koyarak çözünmesi ile elde edilir.
Himalaya Tuz Lambaları için Bilimsel Araştırmalar
Yapılan bilimsel araştırmalara göre Himalaya kristal tuz lambaları eksi iyonları %300'e varan miktarlarda artırdığı gözlenmiştir. İyonlanmış hava sayesinde havada bulunan bakteriler azaltılmakta, temiz ve sağlıklı hava sağlanmaktadır. Kaliforniya Üniversitesinde mikrobiyolog, patoloji uzmanı Dr. Albert Krueger'in yaptığı açıklamaya göre havada bulunan çok küçük eksi iyon bile bakterileri öldürebilmektedir.
Himalaya Tuz lambaları, bulunduğunuz ortamlardaki soluduğunuz havada bulunan toz, polen (yabani ot, çim, ağaç ve ot poleni) hayvan tüyleri, toz zerrecikleri, sigara dumanının oluşturduğu bakterileri yok eder. Ortamda bulunan küflü sporlar, saman nezlesi, astım gibi sorunlara engel olarak havanın arındırılmasını ve ferahlatılmasını sağlayıp ortamdaki kokuyu azaltıp mevsimsel rahatsızlıklara iyi gelir. Ayrıca eksi iyonlar sayesinde depresyon ve kronik yorgunluk belirtilerini yok edip uyku sorunlarını ve horlamayı ortadan kaldırır.
Himalaya Tuz Lambası
Himalaya Tuz lambalarının insanlara 14.000′i aşkın kullanım şekli ile doğanın mucizevî armağanıdır. Yaklaşık 250 milyon yıllık enerji kaynağı Himalaya tuz madenlerinden çıkartılarak el yapımı olarak hazırlanan Tuz lambaları doğal iyonlaştırıcıdır.
Doğal iyonlaştırıcı özelliği ile lambalar eksi iyonlar yani hava vitaminleri üreterek soluduğumuz havanın kalitesini artırır ve günümüz cihazlarının (cep telefonları, bilgisayarlar, baz istasyonları, wlan ağları vb) elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini ortadan kaldırır. Himalaya Tuz lambası Tıbbi bir cihaz olmamasına rağmen yorgunluğu, stresi, astım nöbetlerini, çeşitli alerjileri, baş ağrılarını, adet sancılarını, cilt rahatsızlıklarını, havadaki nem ve kokuyu hafifletir. Rahat bir uyku ortamı yaratarak ruhsal, psikolojik sorunları olan hastalara yardımcı olur.
Artı İyon ve zararları;
Havadaki artı iyon demek elektronlarını hava kirliliğinden dolayı kaybetmiş bir molekül demektir. İçerisinde birkaç insanın bulunduğu kapalı bir odada eksi iyonların sayısı 200/cm3 azalmaktadır. Büyük şehirlerde bu oran özellikle işe geliş gidiş saatlerinde 100/cm3′ten daha aşağılara inmektedir. İçinde yaşadığımız ve soluduğumuz çevrenin bütününde büyük oranlarda dengesizlik yaratan iyonların artı yüklü hava parçacıklarının üretimini içermektedir. Artı iyonlar, sigara, zararlı gazlar, iletişim ağı, elektrik iletim hatları, uydu, televizyon, bilgisayar, cep telefonu, klimalar, fan, gibi daha birçok örnek verebileceğimiz teknolojik yaşamın vazgeçilemezleri tarafından üretilir. Bu üretilen artı iyonlar akciğerlerimizin derinliklerine girerek yorgunluk ve zayıflık hissi başta olmak üzere bağışıklık sistemimizi zayıflatır, konsantrasyon kaybına neden olur, endişe, migren, uykusuzluk ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olur, astım ve benzeri birçok solunum problemine yol açar.
Eksi İyon
Genellikle eksi bir iyon oksijenden oluşan elektronik olarak değişmiş bir moleküldür. Eksi iyonlar rüzgâr, güneş ışını, dalga, şelale ve sağanak yağış tarafından doğal olarak yaratılırlar. Deniz kıyısında ya da dağ tepesinin yüksek yerlerinde fırtınadan sonraki ferah, dinlendirici hava; havada eksi iyonların aşırı yoğunlaşmasıyla oluşur. Bilim adamları eksi iyonların havadaki bileşiminin genellikle 1000/1500 cm3 arasında olması gerektiğini bulmuşlardır. Eğer ortamda bir denge yoksa hiçbir varlık hayatta kalamaz. Çok sayıdaki artı iyonlar eksi iyonlarla dengede olmalıdırlar. Tuz lambaları ve mumlar da bunu gerçekleştirir. Tuz lambalarındaki ampulden üretilen ısı, havaya eksi iyonlar bırakır. Bu lambalar ve mumluklar elektrik sistemi tarafından üretilen aşırı elektomanyetik radyasyonu çeker.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder