Sole için tuz almak isterseniz https://himalayatuzu.com adresini tavsiye ederiz.
Sole Nasıl yapılır ve Kullanılır ?
Sole Nedir?
Canlı Su ve doğal tuz, ilaç değil gıdadır ve herkesin yeterli miktarda kullanması gerekmektedir. Özgün nitelikleri ile bize enerji vererek bedenlerimiz üzerinde dengeleyici, nötrleştirici ve toksin atıcı etkiye sahiptir.
Bedenin kendini yenileme kapasitesini uyarmak ve dengemizi yeniden oluşturmak için su ve tuz'dan daha iyi doğal araçlar bulunmamaktadır. Bu yüzden, su ve Himalaya tuz kristali bedenimizde olumlu bir etkiye sahiptir. Sole içeceğinin yardımıyla sağlıklı hale gelme veya sağlıklı kalma, fiziksel ve duyusal dengemizi (içsel uyum) yeniden keşfetme ve enerji düzeylerini artırma fırsatına sahibiz.
Sole Nasıl Hazırlanır?
Kristal Tuz Solesi; bir miktar suya bir miktar kristal tuz koyarak çözünmesi ile elde edilir.
Elde ettiğimiz ve Sole adını verdiğimiz ürün, artık ne tuz ne de sudur. Elde edilen şey, Enerji Kaynağı Sole' dir ve elde edilen ürünü Tuzlu su diye tanımlamak da yanlıştır.
Sole hazırlamak için ağzı kapatılabilir cam bir kavanoz (kavanoz kapağının metal olmamasına dikkat ediniz) temin edilir. Kavanozun içi bir miktar kristal tuz ile doldurulur. (Ölçü önemli değildir. Kavanozun yarısına kadar konulabilir.)
Daha sonra kristal tuzun 2-3 santim kadar yukarısında olacak şekilde kavanoz su ile doldurulur. (İçilebilecek kalitede su kullanılmalıdır.)
Her türlü teması önlemek için kavanozun kapağı kapatılır. İki saat beklenir.
Çözelti %20 oranında yoğunlaşır ve kristaller çözünür ve sole kullanıma hazırdır. (Saf suda doyma oranı %26 dır)
Yoğunluk noktasına ulaşıldığında kristaller daha fazla erimeyecektir. (Fizik Kanunları)
Sole'yi nasıl kullanacaksınız?
Sole içeceği için kavanozunuzdan bir çay kaşığı (kaşığınız metal olmamalıdır) konsantre sole alınız (sadece su, tuz değil) ve bir bardak suya ilave edip iyice karıştırarak içebilirsiniz.
Kavanozunuzdaki sole tükendiğinde su ilave edin, kristaller %26 oranına ulaşıncaya kadar kavanozun dibinde erimeye devam edecektir. Sole konsantrasyonunuzda her zaman bir miktar kristal tuzun görünür olduğundan emin olunuz. Bu, solenizin yoğunlaştığının garantisidir. Yoğunlaşmış sole süresiz olarak saklanabilir. Ne bir bakteri ne bir virüs ne de mantar onun içinde çoğalamaz.
Dikkat: Bu tuz kaynatıldığında mineralleri kaybolur. Bu nedenle yemeğe kullanmak istediğinizde, yemeği ocaktan indirdikten sonra bu tuzlu suyu ilave etmek gerekir. Böylece içindeki mineraller kaybolmaz. Bu tuz sayesinde, daha sağlıklı ve dolayısıyla daha mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder